Vitamina C este, fără îndoială, cea mai populară vitamina, dacă se poate spune acest lucru despre oricare dintre aceste substanțe. Acidul ascorbic, care este vitamina C, este disponibil în multe fructe și legume diferite și populare, precum și în diverse tipuri de feluri de mâncare, gustări etc. Proprietățile sale de sănătate sunt de neprețuit, iar vitamina C în sine este, de asemenea, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Aceasta înseamnă că inhibă impactul stresului oxidativ asupra organismului, care este responsabil pentru multe procese negative din organism.
Acest lucru este posibil datorită faptului că vitamina C elimină radicalii liberi de oxigen din organism, care sunt responsabili pentru efectele stresului. Ei sunt responsabili de procesele de îmbătrânire ale organismului și de multe boli diferite și periculoase, inclusiv cancerul. Mai mult, acidul ascorbic are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și este adesea recomandat pentru suplimentarea în timpul răcelilor și gripei pentru o recuperare mai rapidă. Nu este de mirare că vitamina C este atât de populară. Cu toate acestea, este adesea disponibil în așa-numitul preparate cu mai multe ingrediente care conțin diferite tipuri de nutrienți și care merită să le aruncăm o privire mai atentă.
Vitamina C în preparate cu mai multe ingrediente
Desigur, nu lipsesc suplimentele alimentare care conțin vitamina C, care ar trebui luate în considerare în categoriile care promovează sănătatea. Cu toate acestea, datorită efectului de promovare a sănătății al acidului ascorbic, acesta este, de asemenea, un ingredient comun pentru toate tipurile de preparate cu mai multe ingrediente, multivitamine etc. Este de menționat faptul că multe vitamine sau minerale luate în același timp se pot reciproc excludeți reciproc efectele. Ce înseamnă?
În ciuda suplimentării cu compuși specifici, aceștia pot, de exemplu, să nu fie absorbiți de organism, ci să fie imediat excretați sau, și mai rău, pot reacționa unul cu celălalt în moduri periculoase. Din acest motiv, merită să știi ce tipuri de vitamine și minerale poți lua cu tine în siguranță și care chiar își sporesc efectele reciproc – pentru că apar și astfel de situații. Dar vitamina C?
Dacă ne pasă în principal de efectul antioxidant al vitaminei C, merită să luăm un supliment alimentar care conține și bioflavonoide, care sunt substanțe naturale, multe dintre ele având proprietăți antioxidante.
Ce mai merită să știi despre suplimentarea combinată cu vitamina C?
În primul rând, merită să știți ce nu trebuie combinat cu suplimentarea cu vitamina C. Un exemplu este vitamina B12, numită și cobalamină. Acesta din urmă poate afecta negativ capacitatea de a absorbi vitamina C și, prin urmare, suplimentarea nu va fi eficientă. Cu toate acestea, merită să ne amintim că acidul ascorbic are o mulțime de proprietăți interesante. Unele dintre multe includ: creșterea capacităților organismului de a absorbi nutrienți valoroși.
Vitamina C facilitează absorbția, printre altele, a: fier și adesea pentru a-și echilibra nivelul din organism, se verifică și acidul ascorbic și se prescrie și suplimentarea acestuia. Acestea sunt, desigur, doar exemple care subliniază încă o dată cât de importantă este suplimentarea conștientă și cel mai bine este să fie consultată cu un specialist.