Există multe tipuri diferite de nutrienți care sunt concepute pentru a susține corpul uman, inclusiv: din punct de vedere al imunității. Interesul pentru acest tip de suplimente alimentare se manifestă în primul rând toamna și iarna, când este mai probabil să apară diferite tipuri de infecții și boli.
Una dintre substanțele extrem de populare și eficiente cu proprietăți de promovare a sănătății este uleiul de pește, care este disponibil în multe suplimente alimentare menite să îmbunătățească imunitatea organismului. Merită să aruncați o privire mai atentă asupra proprietăților sale pentru a vedea de ce merită completat, mai ales toamna și iarna.
Ce este mai exact uleiul de pește?
Uleiul de pește este cel mai adesea grăsimi derivate din peștele de mare gras, cum ar fi heringul, macroul sau somonul. Acest tip de pește este o sursă de multe vitamine și acizi grași valoroși, care sunt de mare importanță în contextul imunității organismului. Acesta este motivul pentru care se vorbește atât de mult despre necesitatea peștelui în dietă.
Mulți specialiști recomandă consumul lor de cel puțin două ori pe săptămână, dar nu toată lumea urmează acest lucru din diverse motive. Acesta este motivul pentru care au fost create atât de multe suplimente alimentare care conțin uleiuri de pește, astfel încât să poată fi luate chiar și în situațiile în care peștele nu este un fel de mâncare preferat etc. Merită să ne amintim că uleiurile de pește sunt probabil cea mai bună sursă de omega- sănătoși. 3 acizi grași nesaturați și omega-6.
În plus, uleiul de pește conține vitamina D foarte importantă și vitaminele A și E. Acest lucru face ca merită să mănânci pește sau să ia suplimente cu ulei de pește.
Ce proprietăți are uleiul de pește?
Pentru a înțelege mai bine importanța uleiului de pește în dieta zilnică, merită să aruncăm o privire mai atentă asupra proprietăților acestuia față de corpul uman. Desigur, impactul menționat asupra imunității este foarte important, dar nu este singurul. Ce mai merită să știi despre uleiul de pește?
- Sistemul cardiovascular – uleiul de pește, și mai precis acidul gras omega-3, reduce semnificativ riscul de atac de cord sau alte boli cardiovasculare.
- Inflamație și durere – acidul gras omega-3 nesaturat găsit în cantități mari în uleiul de pește, are proprietăți de reglare și reduce riscul de inflamație în organism. Uleiul de pește afectează factorii care provoacă inflamația și astfel ajută la eliminarea durerii sau disconfortului.
- Sistemul neurologic – atât acizii grași omega-3 cât și omega-6, sunt de mare importanță pentru mintea umană. Ele influențează multe procese neurologice, pot fi recomandate pentru depresie și ajută la îmbunătățirea stării mentale generale.
Mai mult decât atât, uleiul de pește are și multe proprietăți care ajută la reducerea simptomelor rezultate din dermatita atopică, precum și a celor rezultate din arsurile solare etc. Toate acestea fac ca merită să luați în considerare suplimentarea cu ulei de pește în propria situație. Cu toate acestea, în acest caz, ca în oricare altul, ar trebui să vă amintiți regula de bază.
Toate tipurile de preparate luate sub formă de suplimente alimentare sau suplimente nutritive ar trebui să provină întotdeauna dintr-o sursă de încredere, de la producători de încredere. În caz contrar, există riscul de a accepta substanțe nocive care nu vor oferi decât aceleași beneficii la prima vedere, dar de fapt vor distruge organismul din interior.